maanantai 4. heinäkuuta 2016

Matkalla pohjoiseen - päivä 3

Maanantaina 20. kesäkuuta aamu oli taas sateinen ja kylmä. Sääennusteen mukaan iltapäivällä olisi parempaa, joten lähdimme aamupäivällä käymään Ivalossa kaupassa. Menomatkalla näinkin matkan ensimmäisen poron. Mihinkähän porot ovat menneet? Aina aikaisemmin niitä on näkynyt Saariselän alueella monia. Toisaalta olemme nyt kylmän ja sateisen sään vuoksi ehkä liikkuneet vähän vähemmän.

Söimme kämpillä uusia perunoita, silliä ja savukalaa. Syötyämme lähdimme Kiilopäälle suuntana kuuden kilometrin Kiiruna-lenkki. Lähtiessämme ei satanut ja ilmakin tuntui vähän lämpimämmältä, kun ei tuullut. 

Matkan varrella kuitenkin sää muuttui ja vettä alkoi sataa. Ahopäillä olimme ihan pilvessä, taivas oli niin harmaa, ettei Kiilopään huippua näkynyt. Loppumatkasta sade lakkasi ja sinistä taivastakin pilkahteli kauempana. Kiiruna-lenkki on maastoltaan vaihteleva ja oikein mukava näin ensimmäiseksi lenkiksi. Välillä polku oli veden peitossa, mutta kaikki paikat pystyi hyvin kiertämään. Reitillä on louhikkoisia kohtia, joissa sai tarkkaan katsoa, mihin astuu.





ltaohjelmaan kuuluivat vakiot sauna ja makkaran paisto sekä jalkapallon EM-kisojen katselu televisiosta. Aurinkokin paisteli vähän. Ikkunamme ulkopuolella hirren päällä on kuukkelin pesä, lintu lentelee vähän väliä pesälle. 

Juuri kun tuolla aiemmin ihmettelin, minne porot ovat hävinneet, niin viisi komeasarvista poroa tuli ikkunan alle ja kävimme niitä kuvaamassa. Kun sää on parantunut, ovat porot tulleet ja samalla hyttyset. Niistäkään ei tähän mennessä ole ollut vaivaa, mutta nyt tuolla kuvatessa hyttysiäkin oli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti