lauantai 2. heinäkuuta 2016

Matkalla pohjoiseen - päivä 1

Aloitan nyt erilaisen postaussarjan tässä blogissa. Tämä on kertomus Lapin matkasta, jonka teimme juhannuksen alla. Kirjoittelin tätä jo osittain matkan varrella, mutta olen täydennellyt tekstiä ja lisännyt kuvia vasta nyt kotiin tulomme jälkeen. 

Lähdimme matkaan lauantaina 18.6. Matkakumppanimme starttasivat aamulla seitsemältä. Meillä oli vähän lyhyempi matka, joten lähdimme vasta kahdeksan jälkeen kohti tapaamispaikkaamme Hirvaskankaan ABC:tä. Aamu oli pilvinen ja sateinen, mutta sade ei kuitenkaan ollut niin voimakasta kuin pelkäsin ennusteet nähtyäni.

Kahviteltuamme jatkoimme matkaa kohti Oulua. Kuuntelimme Loirin Ivaloa autossa, liikenne oli kohtuullisen rauhallista.


Tupoksessa pysähdyimme syömään. Jo ennen sitä alkoi sataa kunnolla. Ruokailun jälkeen hyppäsin auton rattiin ja sain mukavan annoksen kesäsateessa ajamista. Ainoa hyvä puoli oli se, ettei tähän aikaan vuodesta ole pimeää, vaikka sade oli kuin syysmyrskyssä.


Tankkaustauko pidettiin Mäkipeurassa Rovaniemen eteläpuolella. Liikennettä oli tiellä koko matkan ajan yllättävän paljon, jonoja muodostui molempiin suuntiin, kun ohittaminen oli tällä kelillä vähän hankalaa.

Vielä yksi pysähdys ennen määränpäätä tehtiin Potkuriparkissa. Sodankylän pohjoispuolella alkoi sade hellittää ja tie kuivua. Perillä olimme vähän ennen kahdeksaa illalla. Saariselälle saavuttaessa aurinkokin vähän pilkahteli, mutta tuuli oli voimakas. Ihmisiä oli liikkeellä Saariselän alueella enemmän kuin aikaisempina vuosina, mutta ajankohtakin on myöhäisempi. Viime vuonna olimme täällä ihan kesäkuun alussa ja nythän on enää viikko juhannukseen.

Majoituimme ja kävimme Kuukkelissa kaupassa.  Iltaohjelmaan kuului vielä sauna ja makkaran paistaminen takassa.



Ensimmäinen matkapäivä oli pitkä ja sateinen, mutta perillä on mukava olla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti