maanantai 22. elokuuta 2016

Nightwish Himoksella

Lauantai-iltana esiintyi Nightwish Jämsän Himoksella. Keikka oli heidän maailmankiertueensa viimeinen Suomessa.


Saavuimme paikalle holkantilaisen Delainin soittaessa. Ihmisiä oli paikalla vielä melko vähän tässä vaiheessa, joten pysäköinti ja sisäänpääsy sujui jonottelematta.






Sää oli mitä mainioin. Iltapäivällä näytti vähän uhkaavalta, kun Jämsän yli pyyhkäisi ukkoskuuro. Sää kuitemkin selkeni ja ilta oli tyyni ja lämmin. Näin hyvä sää on ollut harvinainen tänä kesänä.


Seuraavana oli vuorossa Sonata Arctica. He ovat esiintyneet tämän kesän kiertueellaan akustisesti, mikä on ollut ihan virkistävää kuunneltavaa.





Sonata Arctican jälkeen lavalle nousi ruotsalainen Arch Enemy. Naislaulajalla on hämmästyttävä ääni ja musiikki ei ollut ihan minun makuuni. Lavaesiintyminen oli kuitenkin energiaa täynnä. Ilta alkoi jo hämärtyä ja väkeä oli kertynyt Himokselle paljon.




Kymmenen aikaan astui lavalle Nightwish.












Esitys oli Nightwishin tapaan hieno. Pimeässä illassa pyrotekniikka ja ilotulitukset näkyivät komeasti. Muuten esitys oli lähellä vuosi sitten Ratinan stadionilla nähtyä showta. Juhlaesityksessä lavalla vieraili pari bändin entistä soittajaa.


Poistuminen Himokselta oli mielenkiintoista. Kun yhtä aikaa on alueelta poistumassa tuhansia ihmisiä ja lähes kaikki poistuvat autoilla samaan suuntaan, niin ruuhka on valmis. Jono pysäköintialueelta ulos ja kohti ysitietä ei edennyt yhtään. Teimmekin poikkeavan ratkaisun muutaman muun auton perässä ja kiersimme Himoksen huippua kohti ja sieltä Jämsän kautta Jyväskylään. Ei tarvinnut seistä jonossa, mutta meinasi usko loppua, kun tie oli välillä niin kapea, että kohtaamispaikat oli merkitty. Lisäksi Jämsään saapuessamme olimme vähällä ajaa hirvikolarin. Onneksi juuri oli alkanut viidenkympin nopeusrajoitus, joten ehdin jarruttaa. Kovemmassa vauhdissa törmäystä olisi ollut vaikea välttää.


Kotona olimme kahden jälkeen. Yritin epätoivoisesti pysyä hereillä ja katsoa keihäsfinaalia, mutta se ei oikein onnistunut. Kaiken kaikkiaan hieno ilta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti