sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Repoveden kansallispuisto

Vietimme syksyisen lauantaipäivän Repoveden kansallispuistossa, joka sijaitsee lähellä Kouvolaa. Etukäteen ajattelin, että kaunis syksyinen sää houkuttelee muitakin paikalle, mutta sellaista yleisöryntäystä en kyllä osannut odottaa. Autolle ei meinannut löytyä parkkipaikkaa. Reitin varrella ei kuitenkaan ruuhkaa ollut, sen verran laaja reitistö puistossa on. 


Kiersimme viiden kilometrin mittaisen Ketunlenkin, jonka lähtöpaikka on Lapinsalmen pysäköintialueella. Kiersimme lenkin vastapäivään, jolloin ensin oli vastassa Ketunlossi.
 

Repoveden kansallispuistossa on paljon vettä ja erilaisia metsämaastoja.


Puistossa on paljon komeita kalliojyrkänteitä, joita alkumatkasta saimme ihailla alhaalta päin.







 Nuotiopaikan jälkeen matkamme jatkui ylös kohti Katajavuorta.







Näkymät huipulta olivat hienot. Sää oli aivan loistava ulkoiluun. Alas Katajavuorelta tultiin melkoisen jyrkkiä puuportaita pitkin.




Alhaalta näkee paremmin, kuinka korkealla äsken oltiin. Näköalapaikka on kuvan keskellä olevan kielekkeen päällä. Portaat näkyvät vasemmassa reunassa. Jos olisimme kiertäneet reitin toisin päin, olisi alkumatkasta pitänyt kiivetä portaat ylös. Näin päin kierrettynä reitti ei ehkä ollut niin rankka. Reitin lopuksi oli vastassa riippusilta.


Puistossa oli tosi paljon koiria mukana chihuahuasta mastiffiin. Luulen, että meidän koiramme kanssa olisi ollut muutamassa kohdassa vaikeuksia. Kun koira pelkää laiturillakin oloa, olisi lossi voinut olla hankala. Toinen vaikea paikka olisi vanhalle koiralle ollut jyrkät puuportaat, mutta varsinainen koetinkivi olisi ollut tämä riippusilta. Heiluvalle sillalle ei kaveria olisi saanut mitenkään.



Repoveden kansallispuistossa on paljon näkemistä, tämä reitti oli vain pieni osa kansallispuistosta. Oikeastaan ei ole mikään ihme, että sinne oli niin paljon ihmisiä tullut tällaisena komeana lokakuisena lauantaina.

1 kommentti: