perjantai 8. heinäkuuta 2016

Matkalla pohjoiseen - päivä 7

Viimeinen päivä perillä ja juhannusaatto. Säätiedotuksen mukaan puolen päivän aikaan sataisi, joten lähdimme liikkeelle vähän aikaisemmin kuin muina päivinä. Olimme liikkeellä puoli kymmeneltä, kun yleensä lähdimme vasta kymmenen jälkeen.

Tänään kiersimme Luttojoen vartta pitkin Kaunispäälle. Alkumatka oli melko tasaista, mutta loppumatka oli tietysti nousua, koska päätepiste oli Kaunispään huipulla. Reitti kierteli suurimmaksi osaksi metsäisessä ja soisessa maastossa, mutta täälläkään hyttyset eivät suuremmin vaivanneet.





Taivas oli uhkaavan näköinen, mutta sade ei kuitenkaan tullut ihan päälle. Kaunispään huipulla kävimme kahvilla ja osa porukasta lähti sitten autolla alas. Kävelin mieheni kanssa alas Saariselälle.


Porot olivat tulleet majapaikkamme läheisyydessä sijaitsevaan rakennukseen ihan portaille asti.

Suihkun ja pienen lepäilyn jälkeen palasimme mieheni kanssa takaisin Kaunispään huipulle tällä kertaa syömään. Ruoka oli hyvää ja maisemat hienot. Isoista maisemaikkunoista seurailimme, tuleeko sadealue päälle vai ei. Sääennusteista poiketen sadetta tuli vasta paljon myöhemmin iltapäivällä.

Illalla kävimme Kiilopäällä katsomassa kokkoa. Myös Ivalossa olisi ollut kokko, mutta valitsimme Kiilopään, koska sinne oli lyhyempi matka ja kokko sytytettiin siellä aikaisemmin. Huomennahan meitä odottaa paluumatka etelään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti