sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Matkalla pohjoiseen - päivä 2

Ensimmäinen kokonainen päivä perillä eli sunnuntai oli sateinen, tuulinen, harmaa ja kylmä. Sää oli kuin syksyllä. Osittain kylmän ja sateisen sään takia hyttysistäkään ei ollut vaivaa. Yhtään poroa en nähnyt eilen matkalla tänne enkä tämän päivän aikana Saariselällä.


Matkaseurueeseemme kuuluu viisi henkilöä, veljekset vaimoineen ja veljesten isä. Tänään vietimme seurueen vanhimman 80-vuotispäiviä. Vuosien varrella hän on käynyt täällä pohjoisessa monia kertoja. Hän kävi hakemassa Ivalosta vanhan tuttavansa kanssamme juhlakahveille.

Iltapäivällä kävimme Tunturi-hotellissa syömässä ja sen jälkeen kävimme nauttimassa lasilliset kuohuvaa Kaunispään huipulla. Siitä on tullut meille jo jonkinlainen perinne, koska tällä samalla porukalla olimme siellä nyt kolmannen kerran. Tänään oli kyllä näistä kerroista kaikkein kylmin! Tuuli oli kova ja kylmä, ilmassa vettä ja näkymät pilven peitossa. Rakennuksen väliköstä löysimme sen verran suojaisan paikan, että saimme juomat kaadettua ja nostettua onnittelumaljat.

Kaunispään huipulla olevaa kahvila-ravintolaa on laajennettu ja rakennustyöt olivat siellä vielä osittain käynnissä. Paikan pitäisi aueta torstaina. Saa nähdä, onko silloin kaikki valmista. 

Aikaisemmilla kerroilla osa porukasta on kävellyt ylös Kaunispään huipulle, mutta tällä kertaa kukaan ei sitä tehnyt. Sen sijaan me naiset kävelimme alas tietä pitkin ja alkumatka oli todella hyinen. Onneksi oli sateen ja tuulen pitävä takki päällä ja huppu päässä, muuten alas ei olisi pystynyt kävelemään.

Majapaikkaan saavuttuamme kävimme saunassa ja vietimme iltaa sisätiloissa. Huomenna on vielä ennusteen mukaan aika sateinen säätila, mutta sitten pitäisi parantua. Tarkoituksenamme on kävellä Saariselältä Kiilopäälle viimeistään tiistaina, mikäli silloin on vähän parempi sää. Eilisen perusteella kuvittelin, että Saariselällä olisi vähän enemmän väkeä kuin aikaisemmilla kerroilla, mutta ei muita ihmisiä ainakaan ruuhkaksi asti täällä ole. Ehkä sää piti heidätkin tänään sisällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti